Το όνομά μου είναι Μαρκέλλα Στάμου και είμαι ηθοποιός. Γεννήθηκα στην Καλαμάτα, κατοικώ στην Αθήνα και δουλεύω στο θέατρο από το 2010.
Είμαι Απόφοιτος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και της Ανωτέρας Δραματικής σχολής Β.Διαμαντόπουλου.
Αποφοίτησα από τη δραματική σχολή το 2012 και από τότε έχω συμμετάσχει στις παραστάσεις : «Μαζί ή έξι ιστορίες για σένα και για μένα» του Μ.Κατσούλη, «Πολύ κακό για το τίποτα» του Γ.Σαίξπηρ σε σκηνοθεσία Αλ.Κοέν (βοηθός σκηνοθέτη), στη θεατρική συναυλία «Έξοδος» του Μ.Κατσούλη (για δύο συνεχόμενες χρονιές), «Εμείς και ο χρόνος» του Τζ. Πρίστλεϋ σε σκηνοθεσία Αλ.Κοέν, «Ιστορία δύο πόλεων» του Κ.Ντίκενς σε σκηνοθεσία Μ.Κατσούλη.
Με το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ συνεργάζομαι από το 2015 και συμμετείχα στις παραστάσεις : «Νίτσε-Βάγκνερ, ένα θέαμα για τον φασισμό» του Ν.Καμτσή, «Σύντροφοι?» του Α.Στρίντμπεργκ σε σκηνοθεσία Ν.Καμτσή, στην εφηβική παράσταση «Ατρείδες-Αρχαίο Πάθος» (Ηλέκτρα) σε ελληνικό και αγγλικό στίχο, σε σκηνοθεσία Ν.Καμτσή και στην παιδική παράσταση «Μην τρομάζετε το αηδόνι».