Τα όντα που πέφτουν σε χειμερία νάρκη αφυδατώνονται και μειώνουν τον μεταβολισμό τους. Δεν τρώνε, δεν πίνουν, δεν κινούνται και η θερμοκρασία του σώματος μειώνεται στο έπακρο. Η αναδιάταξη της στάθμης του μεταβολισμού τους αρχίζει όταν η άνοιξη δείξει τα πρώτα σημάδια της.
Μετά από ένα βαρύ χειμώνα έρχεται στην επιφάνεια ένα έντονο  ένστικτο για ερωτικές συνευρέσεις. Ορισμένα είδη όντων, όπως οι αρκούδες, τα πουλιά και οι βάτραχοι λόγου χάρη, έχουν ένα έντονο κύκλο ζωής που σχετίζεται στενά με τη χειμερία νάρκη και την εναγώνια αναζήτηση ενός εταίρου μετά από αυτήν. Η αύξηση του μεταβολισμού φέρνει αύξηση της ενέργειας που μπορεί να φτάσει μέχρι τον παροξυσμό. 
Ο ερωτικός παροξυσμός δεν είναι κατ΄ ανάγκην κάτι αρνητικό. Αντίθετα μπορεί να είναι ευκαιρία για περεταίρω εξέλιξη και πρόοδο.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Αντον Πάβλοβιτς Τσέχωφ

ΠΛΑΤΟΝΩΦ 

Το πρώτο έργο του μεγάλου Ρώσου είναι ένα κολοσσιαίο σε διάρκεια έργο, που αν παιχτεί ολόκληρο η διάρκεια του κρατάει πάνω από 8 ώρες.
Το έργο είναι η μήτρα όλων των κατοπινών μεγάλων έργων του Τσέχωφ καθώς περιέχει πρόσωπα και καταστάσεις που ο συγγραφέας διαπραγματεύτηκε στα διάσημα κατοπινά του έργα που έμειναν στην ιστορία.
Μια καινούργια δραματουργική επεξεργασία, απολύτως βασισμένη στο πρωτότυπο θα δώσει την ευκαιρία για μια νέα ρηξικέλευθη παράσταση. Κείμενο- σκηνοθεσία ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ

Στην σκηνή του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ θα στηθεί ο κήπος του αποθανόντος άδοξα στρατηγού Βοινίτσεφ –Σκηνικό – κοστούμια ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ και εκεί θα μαζευτούν μετά από ένα βαρύ Ρωσικό χειμώνα όλα τα πρόσωπα. 
Επίκεντρο ο γοητευτικός και προκλητικός επαρχιακός δάσκαλος ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΙΕΒΙΤΣ ΠΛΑΤΟΝΩΦ που θα τον αναλάβει ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΜΟΥΜΟΥΡΗΣ. Γύρω του ηθοποιοί γνωστοί που έχουν διανύσει πολλά σκηνικά χιλιόμετρα, όπως ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΡΑΓΚΙΟΓΛΟΥ, η ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΠΑΛΑΙΟΘΟΔΩΡΟΥ, η ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΘΑΝΟΥ, ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΕΡΒΑΣ, ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ, η ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΦΩΤΑΚΗ, η ΙΩΑΝΝΑ ΜΥΛΩΝΑ, δόκιμοι  και βασικοί συνεργάτες του ΝΙΚΟΥ ΚΑΜΤΣΗ και του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ, θα αναλάβουν τους άλλους ισάξιους ρόλους. Τον ρόλο του γιατρού Νικολάι Τριλέσκι (alter ego του Τσέχωφ) έχει αναλάβει ο ίδιος ο σκηνοθέτης.
Πραγματικά σ΄ αυτό το έργο και ειδικά στο κείμενο που επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης, δεν υπάρχουν πρώτοι και δεύτεροι ρόλοι. Οι επαρχιακοί αριστοκράτες που ξετυλίγουν τα πάθη τους στο κτήμα του Βοινίτσεφ και της γυναίκας του Άννας Πέτροβνα,  είναι όργανα μιας ορχήστρας, που αποδίδει συναρπαστικά το συμπάν του Αντον Τσέχωφ και τον απελπισμένο κόσμο της προεπαναστατικής Ρωσίας.

Κείμενο-Σκηνοθεσία-Σκηνικό
ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ
Κοστούμια
ΜΙΚΑ ΠΑΝΑΓΟΥ
Μουσική
ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΙΤΑΤΟΣ
Χορογραφία-Κίνηση
ΚΑΛΙΑ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ
Βοηθός Σκηνοθέτη
ΧΡΥΣΑ ΝΤΑΟΥΛΗ
Βοηθοί Σκηνογράφου-Ενδυματολόγου
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΜΕΛΕΤΙΟΥ
ΤΖΕΝΗ ΜΠΡΑΝΙΚΑ
ΜΑΡΩ ΦΡΟΥΖΑΚΗ
Δημ. Σχέσεις – επικοινωνία
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ

Ο ΠΛΑΤΟΝΩΦ θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Νοεμβρίου στην κεντρική σκηνή του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ και θα παίζεται κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ, ΚΥΡΙΑΚΗ στις 8.30 μμ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο