Ο Ζαν-Πολ Μαρά υπήρξε γιατρός, δημοσιογράφος και μία από τις πιο ακραίες φωνές της Γαλλικής Επανάστασης. Μέσα από την εφημερίδα του, L’Ami du peuple («Ο Φίλος του Λαού»), κατήγγειλε τη μοναρχία, την αριστοκρατία και όσους θεωρούσε προδότες της επανάστασης. Υπερασπίστηκε τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα και συνδέθηκε πολιτικά με τους Ορεινούς και τους αβράκωτους. Η ρητορική του, όμως, ήταν συχνά ανελέητη και καλούσε σε τιμωρία και εκκαθαρίσεις, γεγονός που τον έκανε σύμβολο τόσο της λαϊκής εξέγερσης όσο και της επαναστατικής βίας.
Ο Μαρκήσιος ντε Σαντ ήταν αριστοκράτης, συγγραφέας και ακραίος στοχαστής της ατομικής ελευθερίας και της ανθρώπινης επιθυμίας. Κατά τη διάρκεια της Επανάστασης συμμετείχε ενεργά στην πολιτική ζωή της παρισινής Section des Piques, εκφώνησε λόγους και έγραψε πολιτικά κείμενα. Αν και πολέμησε τα προνόμια της παλιάς τάξης, δεν ταυτίστηκε με την Τρομοκρατία και αρνήθηκε να υπογράψει αποφάσεις που οδηγούσαν ανθρώπους στην εκτέλεση. Η σχέση του με την Επανάσταση υπήρξε αντιφατική: ένας αριστοκράτης που απέρριπτε τη μοναρχία, αλλά δυσπιστούσε απέναντι σε κάθε συλλογική ηθική και σε κάθε εξουσία που μιλούσε στο όνομα του λαού.
Η Σαρλότ Κορντέ ήταν νεαρή γυναίκα από τη Νορμανδία, μορφωμένη και επηρεασμένη από τις ιδέες των Γιρονδίνων. Θεωρούσε τον Μαρά υπεύθυνο για τη βία, τις διώξεις και τον εμφύλιο διχασμό που απειλούσε τη Γαλλία. Στις 13 Ιουλίου 1793 τον δολοφόνησε μέσα στην μπανιέρα του, πιστεύοντας ότι με τον θάνατο ενός ανθρώπου θα έσωζε χιλιάδες. Συνελήφθη αμέσως και εκτελέστηκε τέσσερις ημέρες αργότερα. Η πράξη της παραμένει ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα γεγονότα της Επανάστασης: πολιτική δολοφονία, προσωπική θυσία και αυταπάτη μαζί.
Η Σιμόν Εβράρ ήταν η σύντροφος του Μαρά και ο άνθρωπος που στάθηκε δίπλα του στα τελευταία και πιο επικίνδυνα χρόνια της ζωής του. Τον φρόντιζε κατά τη διάρκεια της βαριάς δερματικής του ασθένειας, υποστήριζε οικονομικά την έκδοση της εφημερίδας του και προστάτευε το έργο του. Μετά τη δολοφονία του υπερασπίστηκε δημόσια τη μνήμη του και προσπάθησε να εμποδίσει την πολιτική εκμετάλλευση του ονόματός του. Η παρουσία της αποκαλύπτει την ιδιωτική πλευρά της Επανάστασης: πίσω από τις μεγάλες ιδέες, τις συγκρούσεις και τους ήρωες υπήρχαν άνθρωποι που φρόντιζαν σώματα, μάζευαν χειρόγραφα και ζούσαν καθημερινά με τον φόβο.